„Kontrowersyjna sól”
2014-06-04 16:00 - 2014-06-04
Sól kuchenna – artykuł spożywczy, będący prawie czystym chlorkiem sodu (NaCl), stosowany jako przyprawa i konserwant.
Nadużywanie soli kuchennej jest jednym z czynników wpływających na powstawanie tzw. chorób cywilizacyjnych jak np. nadciśnienie tętnicze. Wyniki badań epidemiologicznych wskazują na związek nadmiernego spożycia sodu z nadciśnieniem tętniczym.
Więcej o soli można się dowiedzieć podczas prelekcji Urszuli Hajduk (Koło Radiestetów).
Informacje
Miejscowość
|
Cieszyn
|
Miejsce
|
Dom Narodowy, Rynek 12
|
Organizator
|
Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy" - tel: 33 851 07 11, 33 851 25 20
|
WWW
|
www.domnarodowy.pl
|
Cena
|
BEZPŁATNE
|